Tema de vacanță gata în 3 pași

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”Rând”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

georgi

Vacanța de vară este pe sfârșite, așa că probabil a venit momentul să te ocupi și de teme.

Acest articol este pentru tine dacă:

 • ești părinte și vrei să-ți ajuți copilul să-și facă tema de vacanță
 • ești copilul care încă nu s-a apucat de lucru.

Oricare ar fi situația ta, aici vei găsi o metodă verificată. Îți voi spune cum îmi termin eu la timp toate temele începute târziu, pentru că și eu sufăr de boala lui mai am timp”. Mai răspândită de cât ai crede, nu face probleme mari decât atunci când se transformă în nu mai am timp”. Adică acel moment în care nu te mai gândești la nimic altceva decât la teme, dar încă nu te apuci de ele, pentru că sunt prea multe și nu știi cum să începi.

 „O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas”. Lao Tzu
Pentru ca această metodă să funcționeze, este important să începi imediat ce ai terminat de citit articolul. Sunt doar 3 pași, pentru că deja ai pierdut destul timp:

 1. Organizează-ți spațiulpuțină dezordine poate stimula creativitatea, dar îți dă și motive pentru a te sustrage de la ce ai de făcut. Cel mai important loc din cameră este biroul. Scoate tot ce ai în el, șterge praful, sortează și depozitează caietele și culegerile. O greșeală pe care o fac mulți în acest punct este să păstreze foarte multe pentru că au amintiri de la ore. Nu te teme să duci la reciclat hârtia!

Atenție, pune deoparte caietele de clasă de la materiile la care ai teme! Probabil vei avea nevoie de ele. Apoi, ai grijă să ai caiete noi, hârtie pentru scris, creioane ascuțite, pixuri.

Nu va fi ușor să faci asta. Mie și acum îmi trebuie 2-3 ore pentru a face curat în birou; la laptop nici nu vreau să mă gândesc. După ce ai terminat vei avea însă un birou în care vei găsi rapid tot ce ai nevoie.

Dacă ești părinte, poți sa ajuți puțin, dar copilul este cel care decide cum să-și ordoneze lucrurile. Ideal ar fi să facă totul singur.

 1. Fă un plan – împarte toate temele pe care le ai pe materii și gândește-te de cât timp vei avea nevoie pentru fiecare. Apoi ia o foaie de hârtie (mie îmi plăcea să folosesc hârtie colorată) și un pix care scrie frumos; vei realiza un plan de bătălie, nu o listă de cumpărături.

Planul meu conținea întotdeauna o numărătoare inversă, din care tăiam câte zile au trecut din vacanță. (ex. 22, 21, 20, 19,….1)

Pentru fiecare materie scrie ce ai de făcut, și lasă suficient spațiu pentru a-ți urmări progresul. După ce termini tot de scris, decorează foaia și folosește bandă adezivă pentru a o lipi pe perete. Planul nu este secret și este important să-l poți vedea tot timpul, dar și să-l poți înlocui cu unul nou, sau să-l dai jos când e cazul.

 1. Stai calm – panica este cel mai bun prieten al tău; dacă vine la pachet cu speranța. Plângi puțin, deschide caietul și apucă-te de scris. Chiar dacă pare că ai foarte multe teme și că nu le vei termina niciodată, nu poți să fii sigur până nu te apuci de ele.

Fă o mică recapitulare, mai ales la matematică pentru că formulele se uită foarte ușor. Începe cu ce știi și cere ajutor atunci când ai nevoie!

Nu uita, pentru ca această metodă să funcționeze este important să începi chiar acum!

Dă-ne un mesaj să știm că te-ai apucat de treabă!

 

PS. Am postat și o imagine cu un exemplu de plan, poate te ajută.

tema de vacanta (1)

PPS. Putem să te ajutăm noi să-ți faci primul plan dacă nu-ți iese, dă-ne de știre că ai nevoie!

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar admin_label=”Bara laterală” orientation=”right” area=”et_pb_widget_area_4″ background_layout=”light” remove_border=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

3 Comments

 1. Andreea spune:

  Mi se pare o idee buna. Este important sa ai un plan bine stabilit si sa nu te abati de la el. Sper sa ii ajute pe cei mici sa-si organizeze mai bine timpul.

 2. ileana spune:

  Este de foarte mare ajutor acest articol. Multumesc de sfaturi Danom

 3. Birneata Diana spune:

  Un articol foarte bun si practic. Realizarea unui plan de vacanta este o metoda eficienta de a-ti termina temele la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>