Noaptea Cercetătorilor – în sfârșit văd ce se întâmplă!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text”]

georgiSunt o mulțime de roluri prin care trecem de-a lungul nu unei vieți, ci de-a lungul unei zile. De aceea mi-e destul de greu, mai ales acum, abia adult, să răspund la întrebarea: CE SUNT? Era mult mai simplu acum câțiva ani, era suficient să spun unde învăț.

După ce am început facultatea mi-am dat seama că asta nu mai contează. Mai ales dacă ai ales să faci psihologie, pentru că vrei să lucrezi cu copiii. Acum sunt în anul 2 de master și nu-mi vine să spun nici că sunt psiholog, nici profesor, nici copywriter. Pentru că sunt niște roluri pe care le poate avea oricine… Eu însă, trec pe rând prin fiecare și mă pun în întregime în ele.

Nu mă împart între ele. Le găzduiesc pe toate în mine și mă folosesc de ce am învățat pentru fiecare dintre ele pentru a fi mai bună, în tot ce trebuie să fac.

De exemplu, acum m-am apucat să scriu eu, copywriterul, despre ce voi face mâine, eu, masterant la Psihologie în cadrul ULBS. Mâine am să reușesc pentru prima dată după câțiva ani în care am tot vrut să merg, să particip la Noaptea Cercetătorilor, alături de alte două persoane minunate din echipa Danom, Marciana și Iuliana.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce are loc în fiecare an la sfârșitul lui septembrie și își propune să arate publicului larg și în special copiilor, ce înseamnă să fii cercetător și ce presupune acestă meserie.

Singurul motiv pentru care mâine o să fiu în sfârșit acolo este faptul că ne-am înscris cu un proiect: „Învață jucându-te!” și vom fi noi în centrul atenției. Astfel nu mai pot avea nicio scuză pentru a lipsi.

Proiectul a fost inspirat din filozofia Danom, dar construit pe baza cunoștințelor noastre de psihologie. Ne-am dorit să dăm deoparte culegerile și manualele, dar mai ales să venim cu o alternativă pentru ca timpul pe care copiii și-l petrec învățând să fie mai scurt și mai plăcut. Adică, să învețe mai ușor și mai repede.

Că ne-am gândit la jocuri nu cred că te surprinde. Doar că jocurile pe care le vei vedea la Noaptea Cercetătorilor ajută copiii să înțeleagă și să rețină informațiile de care au nevoie la școală. De exemplu, denumirile oaselor la biologie, cum funcționează un circuit electric sau elementele Tabelului Periodic.

Atenție! Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce are loc simultan pe 30 septembrie, în toate orașele mari din țară. Pe noi ne poți vedea doar în Sibiu!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar admin_label=”Bara laterală” orientation=”right” area=”et_pb_widget_area_4″ background_layout=”light” remove_border=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>