Cine suntem?

Povestea acestui magazin a pornit odată cu începutul acestui an, în urma experiențelor noastre de lucru cu copiii. Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că atât copiii, cât și adulții tind să se înstrăineze unii de alții, chiar și atunci când sunt fizic împreună.
Întrebarea pe care ne-am pus-o a fost:
Oare putem face ceva pentru ca oamenii să se reconecteze? Cum am putea contribui și noi la asta?
Magazinul DANOM este răspunsul nostru, un spațiu care să te inspire și în care să găsești cadoul potrivit pentru un om drag.

Și, pentru ca noi credem în conectare și relație, permite-ne să ne prezentăm:

Iuliana

Se spune adesea că cea mai frumoasă și totodată dificilă „meserie” a unui adult este aceea de părinte. Într-adevăr, experiența de mamă m-a ajutat să înțeleg pe deplin semnificația cuvintelor „cea mai frumoasă” și „cea mai dificilă”! Totodată, viața mi-a oferit oportunități profesionale multiple, pe care le-am îmbrățișat cu drag în diferite momente ale vieții mele. În timp am devenit un cunoscător al mecanismelor economice, iar mai târziu al mecanismelor psihologice.

Împletirea preocupărilor profesionale cu cele de mamă a condus către acest proiect, prin care vrem să fim aproape de părinți și de copii, asistându-i în dezvoltarea lor prin jocurile pe care le selectăm cu mare grijă și le testăm noi înșine, dar și cu ajutorul copiilor cu care lucrăm în cadrul diverselor ateliere.

Citatul care mi se potrivește:  „Cunoașterea este cea mai democratică sursă de putere.”  Alvin Toffler

Albano

Am fost o persoană foarte ocupată întreaga mea viață și, cumva, am ratat momentele frumoase ale copilăriei fiului și fiicei mele. Îmi dau seama de asta acum, când reușesc să mă bucur, din când în când, de prezența celor doi nepoți, Filippo și Camilla, pe care îi ador.

Acest proiect mă entuziasmeaza, pentru că simt că devin și eu, într-un fel, parte din bucuria fiecărui copil sau tânăr care alege unul dintre jocurile pe care noi le selectăm cu atâta grijă.

Citatul care mi se potrivește:  „Maturizarea omului înseamnă să-şi recâştige seriozitatea pe care a avut-o la joacă, atunci când a fost copil.” Friedrich Nietzsche

Karina

Libertatea este motto-ul vieții mele. Când eram copil, visam să fiu explorator spațial, iar ca adult am ales să explorez universul ființei umane și cel al culorilor. Lumea mea este creativitate pură și cred că generațiile noi au un potențial creativ imens.

Prin acest proiect îmi aduc partea mea de contribuție la așezarea creativității în locul ce i se potrivește: în fruntea tuturor lucrurilor!

Citatul care mi se potrivește:  „Inimile tuturor oamenilor sălășluiesc în aceeași sălbăticie.” Frank Herbert

Georgiana

Dacă ar fi să mă definesc prin două lucruri, aș spune: iubesc natura și cred în creativitate. Iar creativitatea este ghidată de un motor puternic, pe care de multe ori sistemul școlar și nu numai, îl reduc la tăcere… Cred ca ați ghicit că motorul la care mă refer este curiozitatea. Este poate unul dintre cele mai de preț însușiri umane, care, atât de natural în copilăria mică, tinde să se piardă treptat pe măsură ce creștem și ne „transformăm” în adulți.

Acest proiect este despre copilărie și joc, oferindu-mi spațiul de a juca un rol ce mi-a plăcut teribil la vârste mici: rolul de super-erou – cel care readuce curiozitatea în trăirile copiilor și, de ce nu, și ale adulților.

Citatul care mi se potrivește: „Nu există vânt prielnic pentru marinarul care nu ştie spre ce port se îndreaptă.” Seneca

Marciana

Sunt o fire boemă, îndrăgostită de muzică și artă. Îmi place să lucrez cu culori și forme și de aceea fotografia și prelucrarea imaginilor se regăsesc printre pasiunile mele. Cânt la vioară din copilărie,iar combinația cu studiile de psihologie au anticipat munca mea de terapie prin muzică.

Am intrat în acest parteneriat deoarece consider că în fiecare dintre noi sălășluiește un copil, căruia îi place să se joace și să se bucure. Cred cu tărie că educația nu se încheie odată cu școala și că, deși folosim uneori excesiv suporturile media, avem nevoie să ne jucăm și să învățăm din jocuri reale, cu oameni reali, în realitate.

Citatul care mi se potrivește: „Învăţătura fără gândire este muncă irosită, gândirea fără învăţătură este primejdioasă.” Confucius

Adela

Dincolo de profesia mea de psiholog, sunt soră mai mare pentru un frățior minunat, căruia îi datorez multe dintre momentele de bucurie din ultimii ani. El m-a reînvățat să mă joc și să caut mereu să devin mai bună. Interesele mele actuale se extind și în zona protecției sociale, dar și în lingvistică.

Pe când eram copil m-am visat magician. Acest parteneriat imi dă șansa să devin un mag al stării de bine a copiilor și, de ce nu, a părinților, prin alegerea jocurilor care împletesc cel mai bine distracția cu dezvoltarea psihică. Voi fi și eu în curând părinte, și mi-am dorit ca un astfel de magazin să existe, iar dorința mea s-a împlinit chiar mai mult: sunt parte din el! Asta da MAGIE!

Citatul care mi se potrivește: „Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim, ci îmbătrânim cand încetăm să ne jucăm.” G.B. Shaw

Pin It on Pinterest

Share This
//]]>